Spejlglas

Sølv spejl

Dette er navnet på et almindeligt spejl, hvor spejlvirkningen fremkommer ved at bagsiden på et float glas er belagt med en sølvholdig belægning som er dækket af en beskyttelses maling. Belægningen er ikke modstandsdygtig mod fugt, vand, syredampe og syrer. Derfor skal der bl.a. ved indmuring af spejle, anvendes et dobbeltspejl.

 

Bronze spejl

Dette spejl er lavet ud fra bronze float, og herefter med samme belægning som et sølvspejl. Spejlbilledet får et mørkgyldent udtryk, og bruges især til butiksindretning.

 

Gråt spejl

Dette spejl laves på samme måde som et sølv spejl, blot på basis af et grå float glas. Spejlet får et eksklusivt udtryk, og kan med fordel kombineres med et sølvspejl, ved at et lidt mindre sølvspejl limes uden på et grå spejl, hvorved der opnås en frise rundt om sølvspejlet i det mørkere grå spejls udseende.

 

Dobbelt spejl

Her er 2 stk. 3mm sølvspejle limet sammen ryg mod ryg. Dette kan fx. bruges til fritstående spejle indsat i et stativ, hvorved der er spejl på begge sider, skabslåger i badeværelses møbler, således der er spejl både når lågen er lukket og åbent eller spejle til indmuring.

 

Lamineret spejl

Her er et almindeligt sølvspejl lamineret sammen med et almindeligt float glas. Herved opnås den bedste beskyttelse af sølvbelægningen, samt den bedste sikkerhed. Ved brud vil der ikke være fare for alvorlig personskade. Hvis det skal bruges i lokaler med levnedsmiddel produktion, kan det kombineres med en sikkerhedsfilm monteret foran på spejlet, som dermed minimere risiko for nedstyrtning af små glasstumper. Herved kan en meget bekostelig destruktion af fødevarer og hovedrengøring undgås.